zondag 11 december 2011

VROEGE KERSTAANKOOP

Gisterenavond bij een fikse wandeling binnengestapt in een boekhandel , vond ik er na wat rondkijken , deze box , of boek box , hoe je het ook noemt  , en voial dacht ik , ik doe het mezelf kado , reeds 3 cd's beluistet , schitterende muziek enover ieder nummer wat meer te weten gekomen , een aanrader voor wie van soul en country houdt.

Leo Blokhuis presenteert: The Sound of the South - Where soul and country meet: boek + 4 CD's
Uieke selectie van de mooiste southern songs: liedjes van bekende zangers als Aretha Franklin, Solomon Burke, Otis Redding, Dusty Springfield en Elvis Presley, maar ook onverwachte pareltjes van ten onrechte onbekend gebleven artiesten. Het resultaat is een prachtige zoektocht naar de muzikale ziel van het Amerikaanse Zuiden.
Na het succes met Sound Of The Westcoast, 18.000 stuks verkocht en bekroond met de Gouden Tulp, het tweede Soundbook van de hand van Leo Blokhuis The Sound Of The South. 
In het Zuiden van de Verenigde Staten ontstond uit de bijzondere ontmoeting van blanke country en zwarte soul prachtige muziek. In dit Soundbook vertelt Leo Blokhuis het verhaal van deze muzikale smeltkroes en geeft hij een overzicht van alle artiesten, albums en liedjes die ertoe doen.
De vier cd’s bevatten een unieke selectie van de mooiste southern songs: liedjes van bekende zangers als Aretha Franklin, Solomon Burke, Otis Redding, Dusty Springfield en Elvis Presley, maar ook onverwachte pareltjes van ten onrechte onbekend gebleven artiesten. Het resultaat is een prachtige zoektocht naar de muzikale ziel van het Amerikaanse Zuide

1 opmerking:

LUC zei

Staan Pink Anderson en Floyd Council er ook op ?