dinsdag 31 januari 2012

UK TERUG

De Engelse progrockers van de legendarische band UK gaan begin mei op tournee door USA en Canada. De band is in 1977 opgericht door zanger/bassist John Wetton, toetsenist Eddie Jobson, gitarist Allan Holdsworth en drummer Bill Bruford.
In 1978 werd het debuutalbum “ UK” uitgebracht en direct daarna volgde er een Amerikaanse tournee. Na afloop van de tour werd Allan Holdsworth door John Wetton en Eddie Jobson ontslagen, omdat hun muzikale ideeën te ver uit elkaar lagen. Er werd gekozen om als trio verder te gaan.
Vervolgens trok Bill Bruford zijn conclusies en verliet de band. Hij werd vervangen door Terry Bozzio. Klik hier voor de hoogst genoteerde single “In the Dead of Night” van het album “UK” uit 1978. Met dit trio werd het album “Danger Money” in maart 1979 gelanceerd.
 De rest van het jaar waren de heren op tournee door Noord Amerika als voorprogramma van Jethro Tull. Van deze tour werd een live lp uitgebracht “Night after Night”, die in september 1979 het levenslicht zag. In de laatste maand van 1979 ging de band op een Europese tournee.
Men verwachtte dat de band daarna de studio in zou duiken, maar de schok was groot toen de band bekend maakte te stoppen. Te grote verschillen in hoe verder te gaan met de band werd UK fataal. Eddie Jobson wilde verder gaan met lange instrumentale stukken, terwijl John Wetton opteerde voor kortere nummers.
In februari 2011 stonden John en Eddy Jobson samen op het podium in Japan, maar in mei 2012 zal de gehele line-up van UK weer compleet zijn op het podium.

Geen opmerkingen: